Welzijnsvoorzieningen

Welzijnsvoorzieningen

(Verjaardags)feest 
Wilt u samen met de bewoners uw verjaardag vieren, dan noteren wij uw verjaardag op de kalender in de huiskamer. De jarige ontvangt een klein presentje. Viert u uw verjaardag met familie/bezoek, dan kunt dit doen in uw appartement of, na overleg, in de huiskamer. Het is de bedoeling dat u zelf de catering regelt en na afloop alles weer netjes opruimt. Het is ook mogelijk om één van de ruimten in Charim-locatie De Meent in Veenendaal of De Tollekamp in Rhenen te reserveren. Meer informatie hierover is op te vragen bij uw EVV.

Postvoorziening 
U hebt een eigen postvak bij uw kamer. Wij deponeren daarin al uw binnengekomen poststukken. U of uw familie dient alle officiële instanties een adreswijziging te sturen. De ‘leuke post’, zoals persoonlijke ansichtkaarten, geven wij direct aan de bewoners.

Informatiebord en nieuwsbrief 
In de gang hangt een memobord voor alle (huishoudelijke) mededelingen. Vanwege de privacy is het niet toegestaan om via het bord melding te maken van ziekte of ziekenhuisopname. Wij proberen u zoveel mogelijk persoonlijk op de hoogte te houden, zonder de privacy van cliënten en hun familie te schenden. Wanneer wij bij overlijden een rouwkaart ontvangen, wordt deze wel op het bord geplaatst. De tweemaandelijkse nieuwsbrief informeert u over de ontwikkelingen en activiteiten in De Kleine Meent. 

Kapper 
Er komt een kapper aan huis in De Kleine Meent. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met uw EVV. U kunt rechtstreeks en alleen contant betalen bij de kapper. 

Pedicure 
Regelmatig komt er een pedicure aan huis. U of uw familie kan zelf contact opnemen met de pedicure voor het maken van afspraken en de betaalwijze. Charim stuurt dus geen factuur. 

Wasgoed 
‘De was doen’ vormt één van de activiteiten. De medewerkers en bewoners verzorgen gezamenlijk het wasgoed. Uw kledingstukken moeten voorzien zijn van persoonlijke naamlabels. Zo voorkomen we dat uw kleding in de was zoekraakt. U kunt zelf uw kleding labelen of dit laten doen door bijvoorbeeld de plaatselijke stomerij. Uw kleding moet krimpvrij en makkelijk wasbaar zin. Het wassen van wollen kleding, het strijken of chemisch reinigen van kleding of het herstellen of vervangen van kleding verzorgt uw familie/mantelzorger. Schade aan kleding is voor eigen risico. Specifieke wensen over de kleding kunt u kenbaar maken door een brief op te hangen aan de binnenkant van de kledingkast in uw kamer.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht